صينية كرات البطاطس بالخطوات
صفحة 1 من اصل 1
صينية كرات البطاطس بالخطوات
صينية كرات البطاطس بالخطوات
المقادير
نص كيلو لحم مفروم
بصلة مفرومة
صلصة بيتزا أو صلصة طماطم
بهارات حسب الرغبة
ملح
بطاطس مسلوقة, الكمية حسب الرغبة
بقدونس مفروم
حليب كافي لهرس البطاطس
3 ملاعق كبيرة دقيق
جبن موزاريلا أو رومي
زبدة
الطريقة
عصجي اللحمة المفروم كالمعتاد
اسلقي البطاطس و قشريها
ضيفي قليلا من الصلصة إلى اللحم حتى يصبح لونه محمر
اهرسي البطاطس مع الحليب والملح و البهارات والبقدونس و القليل من الزبدة وشكليه كرات عددها يكفي لتغطية الصينية
حضري البشاميل كالمعتاد وضيفي القليل من الجبنة المبشورة
في صينية نضع اللحم المفروم ثم نصب البشاميل فوقه
ثم نصف البطاطس فوق البشاميل
نرش الجبن و ندخلها في الفرن
وإليكِ الشكل النهائي
و ممكن بدل اللحمة المفروم نستخدم طبقة من الفراخ
نضع زيت او سمن فى الطاسة ثم نضع قطع الدجاج
ونشوحها شويه لحد ما تنشف او تستوى تلات ارباع السوا يعنى مش سوا كامل
ثم نضع البصل الجوانح اللى بيكون مقطع بهذا الشكل
ثم نضع عليهم حوالى فصين او 3 ثوم وشوية جنزبيل مهروس مش كتير وقرن فلفل اخضر مقطع ونضع البهارات
( بهار مشكل- بهار دجاج - فلفل اسود - ملح - كارى - سماق)
عموما موضوع البهارات ده مش حاجه محدده , انتى ومزاجك ممكن تحطى ملح وفلفل اسود بس ,عادى براحتك وزى ما تحبى
هيكون الدجاج بالشكل ده
ثم نضعه فى طبق الفرن بالشكل ده
و باقي الخطوات كما في طبق اللحم
يقدم مع الارز الابيض (أو المكرونة) و السلطة الخضراء
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى